Sew&Go

Maxi szoknya oldalslicceléssel

2017. június 18. - bygee

maxi_szoknya.jpg

Tetszenek a maxi szoknyák, de szeretem, ha feldobja valami kis extra dolog, pl. oldalsliccelés. Megmutatom, milyen egyszerű ilyet varrni. Készült ugyanebből az anyagból felsőrész is, a leírását itt találjátok.

A szoknya nagyon egyszerű, így kezdők is bátran belevághatnak. Az overlock helyett a sima gép stretch öltései használhatók. 

Anyag: pamut jersey, lelőhely: I love textil


Leírás:

Szabásmintát most sem használtam, egy meglévő szoknyám volt a minta.
A szoknyát kifordítom és hosszában félbehajtom. Az anyagot is félbehajtom, közben figyelek a szálirányra,  az anyagnak oldalirányba kell nyúlni. A szoknyát ráteszem az anyagra és körbevágom. Varrásszélt már nem számolok hozzá, mivel ki van fordítva.
A derékrészt külön fogom szabni, így csak addig vágom ki a szoknyát. Ezt kétszer megcsinálom, így megkapom az elejét és a hátulját. Színt színnel összefordítva összevarrom mindkét oldalát, de csak addig, ameddig szeretném, hogy a sliccelés tartson. Ezt előre bejelölöm magamhoz tartva az anyagot.

img_4284.JPG

img_4285.jpg

img_4292.JPG

Jöjjön a derékrész:
5 cm-es gumiból kimérem a megfelelő derékbőséget, és a gumi végeit összevarrom.
Elkészítjük a gumiházat az anyagból. Ennek a szélessége ugyanannyi, mint a gumi szélessége + 1 cm varrásszél.
Magassága pedig 2x a gumi magassága + 1 cm varrásszél.
Az anyagot szint színnel összefordítva a rövidebb végeit összevarrom. Visszafordítom színére és hosszában félbehajtom, majd ebbe belehelyezem az összevarrt gumit.

img_4293.JPG

img_4296.JPG

img_4297.JPG

img_4298.JPG

Ezt a gumiházat felvarrom a szoknyára, mégpedig úgy, hogy szint színnel ráfordítom, egyenletesen feltűzöm a szoknyára és végigvarrom, miközben annak hosszára nyújtom, mivel a ház egy kicsit rövidebb. 
Én azt szeretem, ha a gumiház összevarrt része a szoknya hátuljának közepére kerül.

img_4300.JPG

img_4301.JPG

 

img_4302.JPG

img_4303.JPG

A sliccelt részt 1,5 cm-es felhajtással eldolgozom, egyenes öltést használok. Az oldalak találkozásánál csökkentem, majd áttérve a másik oldalra ismét megnövelem 1,5 cm-re a varrásszélt. 

img_4304.JPG

img_4305.JPG


Végül felhajtom a szoknya alját ikertűvel. Nekem viszonylag hosszú lett, de a felvarrás után a maradék anyagot simán levágom, nem fog bomlani. A varratokat megvasalom.

img_4306.JPG

img_4307.jpg

Mivel a felsőt és az alsót nem varrtam össze egyberuhának, külön is lehet hordani.

Saját felsővel szettben:

img_4308.JPG
Eltérő színű felsővel:

img_4310.JPG

Ugye, hogy milyen egyszerű! Irány a varrógép :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sewandgo.blog.hu/api/trackback/id/tr7112604037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása