Sew&Go

Bikini alsó varrás egyszerűen, gumi nélkül (nem csak) gyerekeknek

2017. július 09. - bygee

Manapság elég drágák a bikinik, viszont jó hír, hogy hihetetlenül kevés anyag szükséges a megvarrásához. Első körben megmutatom, hogy tudod elkészíteni az alsó részt. Kislányoknak egyébként sem lehet elég fürdőruhájuk a nyári szezonban ;)

img_5229.JPG

Ebben a verzióban az a különleges, hogy nem használunk hozzá gumit, hanem duplán visszahajtjuk a széleit, ezáltal ott vastagabb lesz, és úgy fog tartani, mintha gumis lenne. Ezenkívül az elejét, hátulját egybe szabjuk ki, a dereka pedig megkötős lesz, hogy feldobja valami ezt a nem túl kislányos anyagot. 

(A kis modellem jelenleg szabadságon van, de majd csinálok rajta is fotót róla.)

Lelőhelyek:

Spandex: Luxus Méteráru

Bélés anyag: Laguna-Text

Elkészítés:

Mintának használj egy meglévő bikinit vagy egy bugyit. Hajtsd félbe, és tedd rá a félbehajtott anyagra. A spandex fürdőruha anyag mindkét irányba nyúlik, de azért érdemes ellenőrizni, illetve a szabás irányát elsősorban a minta határozza meg. 

Rajzold körbe az egyik oldalt, utána fordítsd át a lába közötti varrás mentén a másik oldalra, és tedd ugyanazt. Mindenhol adj hozzá 2 cm-t, és csak ezután vágd ki. A bélés anyagból csak az elejét szabd ki. 

img_5206.JPG

img_5208.JPG

img_5210.JPG

img_5212.JPG

img_5214.JPG

Az elejére helyezd rá a bélést, és hajtsd vissza duplán mindenhol, kivéve ahová a derék megkötő kerül. Varrd végig cikkcakkal, nagyjából a felhajtás közepén haladj. 

img_5215.JPG

img_5216.JPG

img_5218.JPG

img_5219.JPG

A 4 sarkát hajtsd befelé és varrd le egyenes öltéssel olyan szélesen, hogy be tudd fűzni a megkötőt, nekem ez 1 cm a szélétől. 

img_5221.JPG

img_5222.JPG

img_5223.JPG

Vágj ki 2 db csíkot megkötőnek, az enyémek: 4x30 cm-esek. Színt színre fordítva varrd végig cikkcakkal vagy lockkal. Biztostű segítségével fordítsd ki, fűzd be a bikinibe, a végeire köss csomót. Ezzel készen is vagyunk :)

img_5224.JPG

img_5225.JPG

img_5226.JPG

img_5229_1.JPG

Másik verzió:

Ha nem akarsz megkötőt oldalra, akkor 0,5-1 cm-t hagyj azon a részen pluszban, és mielőtt körbe felhajtanád mindenhol a 2 centiket, varrd össze az elejét, hátulját cikkcakkal vagy lockkal. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sewandgo.blog.hu/api/trackback/id/tr9312650903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása